„Dobry deser jest jak symfonia, ja to mam zawsze na myśli. Odpowiednie instrumenty, dokładne nuty… Jeśli wiesz, jak tworzyć Twoją pracę, publiczność polubi jej efekt mocno i emocjonalnie. Ale bez zaangażowania, jak również się to czasami dzieje w muzyce, dobry deser tylko karmi cię podczas spożywania.”
Lorena García
Model „Deser dla każdego” spełnia wymagania klientów przy stopniu adaptacji, który jest trudny do porównania u innych dostawców produktów spożywczych, tak że możemy mówić o prawdziwym „pożywieniu na miarę”. Wystarczy, że klient zażąda modyfikacji receptury, nowej kombinacji składników, formatu innego niż standardowa prezentacja czy konkretnego projektu produktu; zareagujemy na indywidualne rozwiązanie dla każdego przypadku, prawdziwą adaptacją do projektu, którego wyniki wynikają z elastyczności struktury produkcyjnej.
Kontrola przemysłowa w najbardziej naturalnym przetwarzaniu żywności. Przemysłowe podejście, które Producent stworzył w odniesieniu do żywności, obejmuje dwa podstawowe warunki: stosowanie surowców wyłącznie naturalnego pochodzenia, rezygnację ze stosowania dodatków lub konserwantów o charakterze syntetycznym oraz kontrolę sanitarną na każdym etapie produkcji. Utrzymanie tych dwóch warunków przez kolejne lata pozwala mówić nie o produkcji, ale o „reprodukcji przemysłowej” praktyk kulinarnych, które od wieków pozwalają tradycyjnemu cukiernictwu karmić kolejne pokolenia ludzi, którym dziś oferujemy desery i naturalne potrawy o doskonałych wartościach odżywczych, nienagannym smaku i pełnej gwarancji zdrowia.
Firma tworzy każdy ze swoich produktów w odpowiedzi na aktualne trendy w żywieniu i zdrowiu. Trendy te od lat uwzględniają smak jako istotny składnik jakości żywności. Rzeczywiście, po skoncentrowaniu wysiłków na stworzeniu procesu produkcyjnego z udziałem naturalnych składników i technologii kontroli zdrowia, Zwracamy swoje zainteresowanie w stronę wartości dodanej największej przewagi różnicowej na rynku: smaku. Nasza doktryna biznesowa zobowiązuje nas do zachowania naturalnych smaków żywności na każdym etapie przetwarzania przemysłowego, chroniąc niuanse i konsystencję sensoryczną, które obiecuje przepis. Myśląc o pełnej diecie, wkład niezbędnych składników odżywczych, które charakteryzują nasze desery i potrawy, nie wyklucza generowania dobrego samopoczucia i satysfakcji płynącej z przyjemności, jakich domaga się podniebienie.
Do produkcji naszych ciast używamy wyłącznie naturalnych produktów wysokiej jakości, bez dodatku konserwantów. To sprawia, że nasz produkt ma dużą wilgotność, co jest bardzo ważne dla zachowania jego świeżości. Produkt cały czas należy utrzymywać w stanie zamrożenia -18ºC, unikając uszkodzeń mechanicznych, a po rozmrożeniu utrzymywać w chłodzie.