Perełki z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia zawierają olejowe lub kawiorowe olejki, które stanowią idealny element dekoracyjny do każdego dania i dodają estetyczny i luksusowy akcent Twoim potrawom. Każdy kęs staje się eksplozją w jamie ustnej i przeradza się w nieoczekiwaną fakturę i smak, który miesza się z pozostałymi składnikami. Ich faktura sprawia, że każde danie jest wyjątkowym doświadczeniem dla zmysłów, które zaczyna się od zmysłów wzroku, kontynuuje zmysł dotyku i osiąga punkt kulminacyjny z poczuciem smaku.
Nasze kwiatowe perełki są wykonane z wody kwiatowej, lawendy, rozmarynu i soku sosnowego. Nasze aromatyczne rośliny są zbierane ręcznie wokół góry o nazwie Cannigou (Pireneje) i są destylowane na miejscu w miedzianym naczyniu. Kwiatowe wody umieszczane są w cienkiej warstwie alginatu (produktu ubocznego wodorostów) w formie małej kuli, imitującej kawior. Zarówno jasne jak i błyszczące, nasze kwiatowe koraliki w ustach uwalniają wszystkie naturalne smaki naszej góry.
Perły z oliwą z oliwek
Wewnątrz perełek jest oliwa z oliwek odmiany Arbequina. Dla zachowania wysokiej jakości produktu należy go utrzymywać z dala od światła, wysokiej temperatury (zalecana temperatura 18-24°C) i silnych zapachów (pojemnik zawsze powinien być zamknięty po użyciu produktu). Perełki zawsze powinny być zanurzone w płynnej oliwie dla utrzymania właściwej wilgotności. Bez straty właściwości perełki mogą być umieszczone na wierzchu dania, nawet do temperatury 60°C. Perełki znakomicie nadają się do każdego dania, przy sporządzaniu którego używamy oliwy z oliwek – zup (ciepłych i zimnych), carpaccio, owoców morza, ryb czy mięs, sałatek warzywnych i owocowych, deserów (znakomicie komponuje się z czarną czekoladą), tapas, przekąsek i kanapek, jak również samodzielnie, bo to jest oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Perły balsamiczne
Perły Balsamiczne to małe kulki o miękkiej konsystencji, które zawierają najlepszy ocet balsamiczny, zachowujący swój wyśmienity smak w stanie nienaruszonym i koncentrując jego aromatyczne zapachy oraz aromaty o nienagannej symfonii. Perły Balsamiczne stanowią innowacyjny sposób na zachowanie klasycznego i autentycznego włoskiego produktu. Mając wygląd podobny do kawioru, te małe klejnoty sprawiają, że zarówno podniebienie, jak i duch stają się wrażliwe. Mają mocny, a jednocześnie wyrafinowany wpływ, doskonałe dla wykwintnej gastronomii. Stanowią one oryginalną i pomysłową technikę, która dodaje charakteru i smaku, wzbogacając smak mięsa i ryb, przekąsek, przekąsek, warzyw i owoców, lodów i słodyczy. Perły Balsamiczne to wyjątkowo nowoczesna koncepcja, która umieszczona jest na szczycie haute cuisine, stanowiąc cenne narzędzie dla szefów kuchni, jednocześnie dostarczając wyrafinowanego smaku włoskiej kultury i tradycji.
Białe perły balsamiczne to małe kulki o miękkiej konsystencji, które otaczają najdelikatniejszy białą przyprawę balsamiczną, zachowujące słodko-gorzki i świeży smak, i koncentrując jego bogate zapachy i aromaty w harmonijnej symfonii smaków. Stanowią one oryginalny i innowacyjny sposób dodawania smaku, bawiąc wyglądem potraw, wzbogacając smak białych mięs i ryb, paluszków, sałatek, przekąsek, warzyw i owoców, lodów i słodyczy. Biała perła balsamiczna może być stosowana zarówno w kuchni najwyższej jakości, jak i podczas codziennego gotowania, do przyrządzenia czegoś wyjątkowego na niezapomniany obiad z przyjaciółmi i rodziną.

Słodko-gorzkie perły z truflami
Małe, miękkie perły z kawałkami trufli wewnątrz. Idealne do dekoracji i poprawienia smaku wszystkich potraw!
Kolor: jasny, przezroczysty kolor, z kawałkami prawdziwych trufli wewnątrz
Aromat: intensywny, przyjemny, czuć trufle
Smak: intensywny i dobrze zbudowany, z łatwo rozpoznawalnymi truflami
Słodko-gorzkie perły z prawdziwkami
Małe, miękkie perły z borowikami. Idealne do dekoracji i poprawienia smaku wszystkich potraw!
Kolor: Brązowy, z prawdziwymi prawdziwkami wewnątrz!
Aromat: intensywny, przyjemny, czuć prawdziwki
Smak: intensywny i dobrze zbudowany, z łatwo rozpoznawalnymi prawdziwkami

Słodko-gorzkie perły z szafranem
Małe, miękkie perły z prawdziwym irańskim szafranem. Idealne do dekoracji i poprawienia smaku wszystkich potraw!
Kolor: Jasny, żółtawy kolor z prawdziwym szafranem w środku
Aromat: intensywny, przyjemny, czuć szafran
Smak: intensywny i dobrze zbudowany, z łatwo rozpoznawalnym szafranem

Perły z sosem sojowym
Małe, miękkie perły z najlepszym sosem sojowym. Idealne do dekoracji i poprawienia smaku wszystkich potraw!
Kolor: ciemno-brązowy
Aromat: intensywny, przyjemny, słony smak sosu sojowego
Smak: intensywny i dobrze zbudowany, z typowym sosem sojowym

Perły z owocem mango
Miękkie kuleczki zawierające sok z mango. Znakomite do lodów, koktajli, ciast owocowych i deserów.

Perły z sokiem cytrynowym
Miękkie kuleczki zawierające sok z cytryny. Znakomite do dań mięsnych i ryb, warzyw i koktajli oraz deserów owocowych.

Inne smaki:
Figa , jagoda, malina, granat:
Figa Jagoda Malina Granat
Dane logistyczne
Produkt | Masa netto [g] | Ilość opakowań w kartonie [szt] |
Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia, odmiana Picual | 50 | 15 |
Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia, standard | 50 | 15 |
Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia, odmiana Arbequina | 40 | 15 |
Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia, odmiana Arbequina | 180 | 6 |
Krem Balsamiczny | 50 | 12 |
Lawenda | 50 | 12 |
Rozmaryn | 50 | 12 |
Syrop sosnowy | 50 380 | 12 12 |
Cytryna | 50 380 | 12 12 |
Grejpfrut* | 50 380 | 12 12 |
Passiflora* | 50 380 | 12 12 |
Granat | 50 380 | 12 12 |
Mango | 50 380 | 12 12 |
Sos sojowy | 50 380 | 12 12 |
Jagoda | 50 380 | 12 12 |
Malina | 50 380 | 12 12 |
Szafran* | 50 380 | 12 12 |
Prawdziwki* | 50 380 | 12 12 |
Biała trufla | 50 380 | 12 12 |
Biała przyprawa balsamiczna | 50 380 | 15 12 |
Ocet balsamiczny | 50 380 | 15 12 |
Propozycje podania: