Na granicy Austrii i Wenecji Euganejskiej, w malowniczym otoczeniu Alp, znajduje się obszar bogaty w historię, tradycję i kulturę, gdzie natura zawsze odgrywała rolę głównego bohatera, ta magiczna kraina nazywa się Carnia.

Nasza historia zaczyna się tutaj, a natura, która jest tak wyjątkowa i nietknięta w tych miejscach, pozwala nam na wprowadzenie autentycznych i niezapomnianych smaków do potraw naszych lojalnych klientów.

W rzeczywistości ciasto na nasz makaron pochodzi ze źródeł na terytorium Carni.

W Carni zazdrośnie przywiązujemy się do naszych tradycji, zwłaszcza kulinarnych, niektóre przepisy pochodzą z dawnych czasów i są potajemnie przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jednocześnie żyjąc na pograniczu, na którym zawsze zderzały się z głęboko odmienne kultury, nie zaniedbujemy typowych smaków słynnej diety śródziemnomorskiej. Na tym właśnie polega sekret naszego sukcesu - oferujemy wiele różnych smaków, ale zawsze z maksymalnie autentycznych.

W czasach naszych babć wszystkie specjały kulinarne były przygotowywane ręcznie lub przy użyciu maszyn rzemieślniczych, przy użyciu wyłącznie naturalnych składników.  Tę samą zasadę stosujemy na co dzień z ogromną pasją, profesjonalizmem i przede wszystkim zwracając uwagę na jakość.

Zawsze w produkcji używaliśmy tylko matryc z brązu, ponieważ w przeciwieństwie do tańszego materiału – teflonu, pozwala on na uzyskanie porowatej i szorstkiej struktury, doskonale komponującej się z każdym rodzajem sosu.