„Dobry deser jest jak symfonia, ja to mam zawsze na myśli. Odpowiednie instrumenty, dokładne nuty… Jeśli wiesz, jak tworzyć Twoją pracę, publiczność polubi jej efekt mocno i emocjonalnie. Ale bez zaangażowania, jak również się to czasami dzieje w muzyce, dobry deser tylko karmi cię podczas spożywania.”

Lorena García

Model „Deser dla każdego” spełnia wymagania klientów przy stopniu adaptacji, który jest trudny do porównania u innych dostawców produktów spożywczych, tak że możemy mówić o prawdziwym „pożywieniu na miarę”. Wystarczy, że klient zażąda modyfikacji receptury, nowej kombinacji składników, formatu innego niż standardowa prezentacja czy konkretnego projektu produktu; zareagujemy na indywidualne rozwiązanie dla każdego przypadku, prawdziwą adaptacją do projektu, którego wyniki wynikają z elastyczności struktury produkcyjnej.

Kontrola przemysłowa w najbardziej naturalnym przetwarzaniu żywności. Przemysłowe podejście, które Producent stworzył w odniesieniu do żywności, obejmuje dwa podstawowe warunki: stosowanie surowców wyłącznie naturalnego pochodzenia, rezygnację ze stosowania dodatków lub konserwantów o charakterze syntetycznym oraz kontrolę sanitarną na każdym etapie produkcji. Utrzymanie tych dwóch warunków przez kolejne lata pozwala mówić nie o produkcji, ale o „reprodukcji przemysłowej” praktyk kulinarnych, które od wieków pozwalają tradycyjnemu cukiernictwu karmić kolejne pokolenia ludzi, którym dziś oferujemy desery i naturalne potrawy o doskonałych wartościach odżywczych, nienagannym smaku i pełnej gwarancji zdrowia.

Firma tworzy każdy ze swoich produktów w odpowiedzi na aktualne trendy w żywieniu i zdrowiu. Trendy te od lat uwzględniają smak jako istotny składnik jakości żywności. Rzeczywiście, po skoncentrowaniu wysiłków na stworzeniu procesu produkcyjnego z udziałem naturalnych składników i technologii kontroli zdrowia, Zwracamy swoje zainteresowanie w stronę wartości dodanej największej przewagi różnicowej na rynku: smaku. Nasza doktryna biznesowa zobowiązuje nas do zachowania naturalnych smaków żywności na każdym etapie przetwarzania przemysłowego, chroniąc niuanse i konsystencję sensoryczną, które obiecuje przepis. Myśląc o pełnej diecie, wkład niezbędnych składników odżywczych, które charakteryzują nasze desery i potrawy, nie wyklucza generowania dobrego samopoczucia i satysfakcji płynącej z przyjemności, jakich domaga się podniebienie.

Do produkcji naszych ciast używamy wyłącznie naturalnych produktów wysokiej jakości, bez dodatku konserwantów. To sprawia, że ​​nasz produkt ma dużą wilgotność, co jest bardzo ważne dla zachowania jego świeżości. Produkt cały czas należy utrzymywać w stanie zamrożenia -18ºC, unikając uszkodzeń mechanicznych, a po rozmrożeniu utrzymywać w chłodzie.